Atena: Stare de urgenţă şi ordine de evacuare, din cauza incendiului

Autorităţile elene au decretat sâmbătă stare de urgenţă şi au ordonat evacuarea locuitorilor dintr-o zonă aflată la est de Atena, unde un incendiu puternic ameninţă mai multe case şi mânăstirI.

161 afișări
Imaginea articolului Atena: Stare de urgenţă şi ordine de evacuare, din cauza incendiului

Atena: Stare de urgenţă şi ordine de evacuare, din cauza incendiului - VIDEO, GALERIE FOTO

Incendii in Grecia

"Le cerem tuturor persoanelor aflate în apropierea focarului de incendiu să părăsească rapid zona, pentru propria securitate şi pentru a nu obstrucţiona activitatea pompierilor", a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor de pompieri, Yiannis Kapakis.

Totuşi, imaginile transmise de televiziunile greceşti arată că mulţi dintre locuitori refuză însă să-şi părăsească locuinţele şi încearcă să stingă flăcările.

Incendii in Grecia

Canalele de televiziune au transmis şi imagini cu militari care remorchează rachete antiaeriene în zonă, însă armata a dezminţit că ar evacua o bază aflată în apropiere de zona incendiată.

Peste 120 de pompieri, însoţiţi de avioane şi elicoptere, încearcă să controleze incendiul de la Grammatiko, izbucnit la circa 40 de kilometri nord-est de Atena. Fumul degajat de incendiu este vizibil din centrul capitalei elene.

"Vântul suflă cu putere foarte mare în zonă, iar prognoza meteo indică o intensificare a acestuia", a declarat unul dintre pompierii aflaţi la faţa locului.

"Este unul dintre cele mai grave incendii izbucnite vreodată în zona aflată la est de capitală", a declarat Dimitris Karamessinis, reprezentant al serviciilor de protecţie civilă.

Incendii in Grecia

Cu temperaturi care depăşesc deseori 40 de grade Celsius şi perioade în care se înregistrează vânt puternic, Grecia este vulnerabilă în faţa incendiilor în perioada de vară, iar în acest an flăcările au distrus deja mii de hectare de păduri şi terenuri agricole.

Un alt incendiu a izbucnit în insula Zakynthos, unde au mai avut loc încă trei incendii în vara acestui an.

În zona Atenei, alte incendii au distrus joi suprafeţe întinse de vegetaţie la periferia de nord a Atenei, dar şi la vest şi est de capitală, flăcările fiind intensificate de vântul care a suflat cu peste 60 de kilometri/oră.

În 2007, incendiile au provocat moartea a 77 de persoane şi distrugerea a peste 250.000 de hectare de teren, în principal în Peloponez şi în insula Eubeea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici