Atentatul din Afganistan: Mike Pompeo condamnă atacul terorist de la maternitatea din Kabul

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a condamnat atacul terorist care a avut loc marţi dimineaţă la o maternitate din Kabul, unde cel puţin 16 persoane, inclusiv doi bebeluşi, au fost omorâte de mai mulţi indivizii înarmmaţi care au luat cu asalt unitatea medicală, informează BBC.

866 afișări
Imaginea articolului Atentatul din Afganistan: Mike Pompeo condamnă atacul terorist de la maternitatea din Kabul

Atentatul din Afganistan: Mike Pompeo condamnă atacul terorist de la maternitatea din Kabul

"Orice atac asupra unor oameni nevinovaţi este de neiertat, dar să ataci prunci şi femei aflate la muncă ... este un act de răutate absolută. Teroriştii care atacă persoane îndoliate care se roagă la o înmormântare încearcă doar să distrugă legăturile care ţin familiile şi comunităţile împreună, dar nu vor reuşi niciodată", a declarat Pompeo.

El a adăugat: „În timpul sfintei luni a Ramadanului şi în mijlocul ameninţării Covid-19, aceste atacuri duale sunt deosebit de îngrozitoare.”

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite în atacurile teroriste produse marţi în Afganistan, anunţă autorităţile de la Kabul, citate de agenţia Reuters.

Două explozii urmate de focuri de armă s-au produs la un spital situat în zona Dasht-e-Barchi din Kabul. Cel puţin 16 persoane, inclusiv doi bebeluşi din maternitatea unităţii medicale, au fost ucise în atac. Clinica atacată este administrată de organizaţia umanitară Medici fără Frontiere.

Un alt atac s-a produs la înmormântarea unui comandant de poliţie, în provincia Nangahar, în estul Afganistanului. La funeralii erau prezenţi oficiali guvernamentali şi parlamentari. Cel puţin 24 de persoane au murit, iar alte 68 au fost rănite în atentat.

Insurgenţii talibani susţin că nu sunt implicaţi în aceste atacuri. Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic este activă în provincia Nangahar şi în Kabul a anunţat că s-a aflat în spatele atacului la înmormântarea unui comandant de poliţie din Nangarhar, în estul ţării.

În urma atacurilor, preşedintele Ashraf Ghani a declarat că a ordonat reluarea operaţiunilor ofensive împotriva talibanilor şi a altor grupări teroriste.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici