ATENTATUL din BOSTON: Singurul suspect în viaţă a fost transferat de la spital la închisoare

Suspectul în atentatul de la Boston, Djohar Ţarnaev, a fost transferat de la spital la un centru medical al unui penitenciar din Massachusetts, a anunţat vineri un oficial din cadrul poliţiei pentru postul de televiziune CNN.

456 afișări
Imaginea articolului ATENTATUL din BOSTON: Singurul suspect în viaţă a fost transferat de la spital la închisoare

ATENTATUL din BOSTON: Singurul suspect în viaţă a fost transferat de la spital la închisoare (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Americanul de origine cecenă, în vârstă de 19 ani, a fost transferat la centrul federal medical Devens, situat la 65 de kilometri distanţă de Boston, unde a fost spitalizat în urmă cu o săptămână, după ce a fost grav rănit într-o cursă de urmărire cu poliţia, la câteva zile după atentatul soldat cu trei morţi şi 264 de răniţi la 15 aprilie.

Djohar Ţarnaev a fost inculpat pentru folosirea unei arme cu potenţial distructiv major şi riscă pedeapsa cu moartea.

Fratele său mai mare, Tamerlan, în vârstă de 26 de ani, cu care ar fi comis dublul atentat de la maratonul din Boston, a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliţia săptămâna trecută, cu o zi înainte de arestarea lui Djohar, ascuns într-o ambarcaţiune.

Joi, primarul oraşului New York a dezvăluit că cei doi fraţi voiau să meargă ulterior în acest oraş pentru a comite un atentat în Times Square. Planul lor a eşuat în momentul în care maşina lor a fost urmărită, cursa conducând la moartea lui Tamerlan şi la arestarea lui Djohar, în ziua următoare.

"New York era următoarea lor ţintă", a declarat primarul Michael Bloomberg, precizând că fraţii Ţarnaev vizau Times Square şi "aveau capacitatea" de a comite un nou atentat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici