Atentatul eşuat asupra lui Obama, confirmat. Cel care a tras în Casa Albă a fost arestat

Bărbatul arestat miercuri în Pennsylvania în legătură cu incidentul de la Casa Albă, Oscar Ramiro Ortega-Hernandez, ar fi avut o obsesie pentru preşedintele american Barack Obama, pe care l-ar fi comparat cu Anticristul.

3650 afișări
Imaginea articolului Atentatul eşuat asupra lui Obama, confirmat. Cel care a tras în Casa Albă a fost arestat

Barack Obama (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Prima audiere a lui Ortega va avea loc joi după amiază într-un tribunal din Pittsburgh, potrivit personalului judecătorului Cynthia Reed Eddy, informează CBS News, în pagina electronică. Procurorii au declarat că ar putea să îl acuze pe acesta de tentativă de crimă, chiar dacă incidentul nu a reprezentat o ameninţare pentru preşedinte.

Potrivit unor surse citate de CBS News, Ortega-Hernandez nu era în vizorul Secret Service înainte de incidentul de vineri. Dar anchetatorii cred că acesta ar fi vizat Casa Albă pentru că îl urăşte pe preşedintele Obama. Omul de afaceri Monte McCall a declarat că Ortega-Hernandez l-a comparat pe preşedinte cu "Anticristul" atunci când s-au întâlnit recent.

"Părea foarte sincer în ceea ce credea dar părea mai degrabă bolnav", a declarat McCall.

Autorităţile investighează starea de sănătate psihică a acestuia şi susţin că au indicii că bărbatul crede că atacul asupra Casei Albe face parte dintr-o misiune personală încredinţată lui de Dumnezeu, potrivit unui oficial din cadrul serviciilor de securitate. Există de asemenea indicii că tânărul a devenit obsedat de Obama şi Casa Albă, potrivit altor doi oficiali care s-au exprimat sub acoperirea anonimatului deoarece ancheta este în desfăşurare.

Ortega este din Idaho Falls, statul Idaho, şi a fost dat dispărut la 31 octombrie de către familia sa. Vineri dimineaţa, el a fost oprit de poliţie într-o suburbie a Washingtonului după ce ofiţerii au fost chemaţi în legătură cu o persoană suspectă. Poliţia i-a făcut poze dar nu avea niciun motiv să îl aresteze, a declarat locotenentul Joe Kantor.

Ortega, în vârstă de 21 de ani, are un istoric de arestări în trei state dar nu a avut legătură cu nicio organizaţie radicală, potrivit poliţiei. El a fost arestat miercuri după-amiază la un hotel din apropiere de Indiana, Pennsylvania, la nord-vest de Washington, a precizat Secret Service. Ulterior, Ortega a fost preluat de poliţia din Pennsylvania.

Acesta nu este primul incident care vizează Casa Albă. Astfel în septembrie 1994, un bărbat din Maryland, tulburat după întrerupere a unei relaţii amoroase, a furat un avion de mici dimensiuni şi s-a prăbuşit în apropiere de un zid al aripii de vest a Casei Albe.

La aproximativ şapte săptămâni de la acest incident, un bărbat din Colorado furios pe preşedintele Bill Clinton a scos o armă de sub haină şi a tras 20-30 de rafale asupra faţadei Casei Albe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici