Aterizare uimitoare a unui avion de linie rusesc în taiga - VIDEO

Un avion de linie rusesc cu 81 de persoane la bord a efectuat o aterizare surprinzătoare pe o pistă militară dezafectată din taiga, în urma unei pene de electricitate, după trei ore şi jumătate de zbor, au anunţat, miercuri, autorităţile ruse.

255 afișări
Imaginea articolului Aterizare uimitoare a unui avion de linie rusesc în taiga - VIDEO

Aterizare uimitoare a unui avion de linie rusesc în taiga (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decolat din Iakutia (Siberia orientală), avionul Tupolev 154 cu destinaţia Moscova se afla marţi la altitudinea de croazieră, în momentul în care sistemele sale electrice au devenit inoperabile, deasupra republicii Komi, la 1.500 de kilometri nord-est de Moscova, în apropiere de Cercul Polar.

După ce a coborât la 3.000 de metri altitudine, pilotul a reperat pista dezafectată a unui aeroport militar, lungă de 1.200 de metri, în condiţiile în care el avea nevoie de o suprafaţă de aterizare dublă pentru acest tip de aparat de zbor.

"După pana înregistrată la echipamentele electrice, pilotul nu avea altă opţiune decât să aterizeze. Aterizarea a fost efectuată manual, fără contact radio", a precizat Parchetul general rus.

Deoarece flapsurile de aterizare nu au putut fi folosite, echipajul a fost nevoit să efectueze o aterizare la mare viteză. De aceea, avionul a ieşit de pe pistă şi a pătruns 200 de metri în taiga, retezând mai mulţi copaci cu aripile înainte de a se opri complet.

Evacuaţi cu ajutorul toboganelor de urgenţă, cei 72 de pasageri, printre care şi trei copii, şi cei nouă membri ai echipajului au fost preluaţi de elicoptere, potrivit imaginilor difuzate de posturile de televiziune.

Avionul Tupolev era exploatat de Arosa Morny Air Entreprise, societate aparţinând producătorului de diamante rus Arosa.

Potrivit agenţiei Itar-Tass, toţi pasagerii au ajuns la Moscova miercuri, la bordul altui avion, cu excepţia unui cuplu care a preferat să efectueze călătoria cu trenul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici