Austria va înăspri controalele antiimigraţie la frontierele sale, în mod special cu Slovacia

Austria urmăreşte să înăsprească controalele la frontierele sale, în mod particular cu Slovacia, din cauza creşterii numărului de imigranţi ce încearcă să intre în ţară, a declarat Hans-Peter Doskozil, ministrul austriac pentru Apărare, potrivit site-ului postului France 24.

868 afișări
Imaginea articolului Austria va înăspri controalele antiimigraţie la frontierele sale, în mod special cu Slovacia

Austria va înăspri controalele antiimigraţie la frontierele sale, în mod special cu Slovacia

"Observ un tendinţă a traficanţilor de persoane care acum folosesc Slovacia", a afirmat Doskozil, citat de publicaţia Kurier.

Oficialul a adăugat că 299 de imigranţi au fost interceptaţi, de la începutul anului, în statul Austria Inferioară, care se învecinează cu Slovacia şi Cehia.

Pe de altă parte, în statul Burgenland, aflat la frontiera cu Ungaria şi care a fost principala zonă unde s-au efectuat controalele, au fost interceptaţi doar 174 de imigranţi.

Mulţi dintre cei care încearcă să traverseze ilegal frontiera o fac venind cu trenul din Slovacia, fapt ce semnalează necesitatea de a efectua mai multe controale în trenuri, a adăugat ministrul austriac.

Doskozil a precizat că 292 de persoane au fost prinse de la începutul lui 2017 în statul Tirol, însă cei mai mulţi au fost trimişi înapoi în Austria.

În 2015, Austria a primit 90.000 de cereri de azil, însă numărul a scăzut la jumătate în anul următor, când s-au înregistrat doar 42.000 de cereri, după ce mai multe ţări din Europa au întărit controalele la frontiere.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici