Austriacul care şi-a sechestrat fiica timp de 24 de ani avea un plan în acest sens încă din 1978

Poliţia austriacă susţine că Josef Fritzl ar fi amenajat pivniţa în care a fost încarcerată fiica sa, Elisabeth, încă din 1978, când aceasta avea numai 12 ani, relatează BBC News.

265 afișări
Imaginea articolului Austriacul care şi-a sechestrat fiica timp de 24 de ani avea un plan în acest sens încă din 1978

Josef Fritzl (Imagine: Mediafax Foto)

Într-o conferinţă de presă susţinută la Amstetten, la vest de Viena, poliţiştii au declarat că planurile descoperite arată că Fritzl ar fi fost "obsedat" de ideea încarcerării fiicei sale înainte de 1984 şi că a fost suficient de abil pentru a putea înşela membrii familiei sale şi persoane apropiate.

Potrivit sursei citate, autorităţile au anunţat descoperirea unei extensii a subsolului care nu fusese cunoscută până acum. Pivniţa avea cel puţin două căi de acces, însă chiar şi cineva care ar fi avut chei trebuia să deschidă alte opt uşi, ultimele trei cu sistem de închidere electronic. Uşa principală cântărea o jumătate de tonă.

Poliţia crede că Fritzl a acţionat singur. "Dacă analizăm dovezile, Fritzl pare că a făcut totul de unul singur. Orice altceva este pură speculaţie. Putem spune doar că ceea ce a făcut această persoană depăşeşte orice fel de înţelegere" a declarat Franz Polzer, şeful departamentului de investigaţii criminalistice.

Elisabeth şi copiii eliberaţi se află în prezent într-o clinică şi, potrivit medicilor, le-au fost aduse obiecte cu care sunt obişnuiţi, printre care un acvariu şi jucării pentru copii.

"Membrii familiei s-au regăsit şi încep să se cunoască (...)" a declarat Berthold Kepplinger, directorul clinicii. Foştii prizonieri s-au obişnuit cu lumina, însă Elisabeth şi unul dintre copii încă mai poartă ochelari de soare. Starea de sănătate a lui Kerstin, fiica cea mare a lui Elisabeth, în vârstă de 19 ani, s-a îmbunătăţit si este stabilă.

Procurorii vor avea o primă întâlnire cu Fritzl miercuri sau joi. Directorul închisorii în care Fritzl este încarcerat, Guenther Moerwald, a declarat că acesta nu a creat nici o problemă. "Este un deţinut care nu provoacă probleme (...) calm şi atent", a precizat el.

Elisabeth Fritzl a fost închisă de tatăl ei în subsolul casei în urmă cu 24 de ani, atunci când acesta a rugat-o să-l ajute să care o uşă pe scările care duceau spre încăpere.

Josef Fritzl a recunoscut, în faţa anchetatorilor, toate aceste cruzimi, dar a precizat că soţia sa, Rosemarie, nu a fost în niciun fel implicată şi nu a ştiut că la subsolul casei sale se află sechestrată fiica sa, împreună cu copiii pe care i-a avut cu tatăl său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici