Autorităţile americane au lansat operaţiuni de căutare a unui condamnat pe viaţă evadat

Autorităţile americane au lansat, luni, în toată ţara operaţiuni de căutare a unui condamnat pentru comitere de crime care a luat ostatică o femeie timp de mai multe ore după ce a reuşit să evadeze dintr-o închisoare din Michigan, în nordul Statelor Unite.

135 afișări
Imaginea articolului Autorităţile americane au lansat operaţiuni de căutare a unui condamnat pe viaţă evadat

Autorităţile americane au lansat operaţiuni de căutare a unui condamnat pe viaţă evadat (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Michael David Elliot, în vârstă de 40 de ani, ar fi trebuit să rămână până la sfârşitul vieţii în închisoare pentru uciderea a patru persoane în 1993, însă el a evadat duminică seara din închisoarea Ionia, în Michigan, a anunţat poliţia acestui stat.

Bărbatul poartă mustaţă şi era îmbrăcat duminică seara, în momentul evadării, într-o cămaşă în culori albastră şi portocalie, a adăugat poliţia, care nu a precizat modalitatea prin care deţinutul a reuşit să scape din închisoare.

La puţin timp după ce a evadat din închisoare, deţinutul a luat ostatică în jurul orei locale 20.00 (luni 03.00, ora României) o femeie a cărei identitate nu a fost dezvăluită, ameninţând-o cu un ciocan şi un cuţit în scopul de a-i lua maşina. Bărbatul a condus peste 150 de kilometri cu ostatica la bord, până la o staţie de alimentare cu combustibil Middlebury, în Indiana (nord), unde femeia, terorizată, a reuşit să scape.

Ea a apelat la serviciile de salvare şi, sfătuită, a activat serviciul de geolocalizare de pe telefonul său mobil pentru a transmite aceste informaţii poliţiei, a precizat biroul şerifului comitatului LaGrange.

Bărbatul a părăsit staţia de alimentare cu combustibil înainte ca poliţia să ajungă la faţa locului. Vehiculul a fost găsit luni după-amiază într-o parcare, la o distanţă de aproximativ zece kilometri de staţia de alimentare cu combustibil.

Toate şcolile din vecinătate au fost plasate sub supraveghere, iar locuitorii au fost rugaţi să rămână acasă până când fugarul va fi găsit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici