Avion de pasageri prăbuşit în Columbia. La bord se aflau şi membrii unei echipe braziliene de fotbal/ Bilanţ provizoiu: 76 de morţi şi 5 supravieţuitori - FOTO / VIDEO

Un avion de pasageri cu aproximativ 81 de persoane la bord, inclusiv membrii unei echipe braziliene de fotbal, s-a prăbuşit în cursul nopţii de luni spre marţi în zona Medellin, informează autorităţile columbiene şi presa locală, potrivit The Associated Press şi The Telegraph.

19044 afișări
Imaginea articolului Avion de pasageri prăbuşit în Columbia. La bord se aflau şi membrii unei echipe braziliene de fotbal/ Bilanţ provizoiu: 76
de morţi şi 5 supravieţuitori - FOTO / VIDEO

Un avion de pasageri s-a prăbuşit în apropiere de oraşul columbian Medellin. La bord se aflau şi membrii echipei braziliene de fotbal Chapecoense - FOTO / VIDEO (Imagine Twitter)

UPDATE 11:40 Autorităţile din Columbia au confirmat moartea a 76 de persoane în urma accidentului aviatic. Unul din cei şase supravieţuitori a murit la spital în urma rănilor, potrivit The Guardian.

Avionul avea 81 de persoane la bord, dintre care 72 de pasageri şi 9 membri ai echipajului.

Aeroportul Medellin a confirmat că la bordul avionului care venea dinspre Bolivia se aflau şi membrii echipei braziliene de fotbal Chapecoense, care urmau să joace miercuri finala turneului Copa Sudamerica cu Atletico Nacional, la Medellin.

UPDATE 11:10 Potrivit unui bilanţ provizoriu, până în acest moment sunt 25 de morţi şi 6 supravieţuitori, a anunţat BBC. 

UPDATE 09:30 Cel puţin şase supravieţuitori au fost salvaţi de serviciile de intervenţie, a declarat un oficial columbian, conform The Telegraph

Primul rănit adus la Spitalul de la Ceja este fotbalistul Alan Ruschel de la echipa Chapecoense, a comunicat postul 360 Radio Colombia, care a anunţat că între şase şi zece supravieţuitori au fost salvaţi până acum.

Într-un comunicat al aeroportului din Medellin se afirmă că "toate ajutoarele posibile au fost mobilizate pentru că au fost salvaţi şase supravieţuitori".

Autorităţile aviatice au informat că avionul de tipul British Aerospace 146 aparţine companiei aeriene boliviene Lamia. Cu două ore înainte de prăbuşire, echipajul a anunţat că are probleme tehnice, din cauza unor defecţiuni electrice.

UPDATE 08:50 Cel puţin 6 persoane au supravieţuit în urma prăbuşirii avionului, potrivit unui oficial columbian, citat de AFP.

ŞTIRE INIŢIALĂ Primarul oraşului Medellin, Federico Gutierrez a declarat că avionul s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă în apropiere de oraş, cu puţin timp înainte de miezul nopţii.

Oficialul columbian a mai spus că ambulanţe şi serviciile de intervenţie au fost trimise la locul accidentului, anunţând că este posibil să existe supravieţuitori.

Aeroportul Medellin a confirmat că la bordul avionului care venea dinspre Bolivia se aflau şi membrii echipei braziliene de fotbal Chapecoense, care urmau să joace miercuri finala turneului Copa Sudamerica cu Atletico Nacional, la Medellin.


 

"Confirm. Avionul înmatriculat CP2933 transporta echipa @ChapecoenseReal.Aparent există supravieţuitori", a anunţat pe Twitter un responsabil al Aeroportului internaţional José Maria Cordova din Medellin, potrivit The Telegraph.

Potrivit presei locale, cursa aeriană RJ85, care avea la bord 72 de pasageri şi 9 membri ai echipajului, a anunţat că are probleme în timpul zborului, înainte de a dispărea de pe radare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici