Autorităţile din Italia au încheiat operaţiunile de căutare după prăbuşirea segmentului de autostradă la Genova

Autorităţile din Italia au pus capăt operaţiunilor de căutare a persoanelor dispărute în urma prăbuşirii unui segment de autostradă în oraşul Genova, după ce sâmbătă au găsit sub dărâmături patru trupuri neînsufleţite, bilanţul oficial ajungând la 43 de morţi, informează agenţia Reuters.

1685 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Italia au încheiat operaţiunile de căutare după prăbuşirea segmentului de autostradă la Genova

Autorităţile au încheiat operaţiunile de căutare după prăbuşirea segmentului de autostradă la Genova

Prefectura din Genova a transmis că nouă persoane rămân spitalizte, dintre care patru în stare critică.

Bilanţul dezastrului a ajuns sâmbătă după-amiază la 43 de morţi după decesul românului care iniţial fusese declarat mort, în urma prăbuşirii podului din apropiere de Genova, dar care de fapt fusese internat în comă profundă de gradul IV într-un spital italian.

Stefano Zanut, un oficial din cadrul serviciului de pompieri, a declarat că toate persoanele date dispărute au fost găsite, însă echipele de salvare continuă să verifice că nu mai sunt şi alte victime sub dărâmături şi îi ajută pe anchetatori să stabilească cauza producerii dezastrului.

Ruperea unui cablu de oţel probabil a cauzat prăbuşirea segmentului suspendat al Autostrăzii A10 din Italia în apropierea oraşului Genova, afirmă un membru al Comisiei de anchetă, citat de site-ul cotidianului La Repubblica.

Ziua de sâmbătă a fost declarată zi de doliu naţional, în contextul în care la Genova sunt programate ceremonii funerare publice pentru unele dintre victime. Însă familiile unora dintre victime au decis să nu participe la ceremonii în semn de mânie faţă de modul în care autorităţile italiene au gestionat incidentul, relatează agenţia Dpa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici