Autorităţile din SUA le-ar putea cere unora dintre imigranţi parolele conturilor de socializare

Unele persoane care vor să călătorească în Statele Unite ar putea fi nevoite să ofere autorităţilor parolele conturilor pe site-uri de socializare, pentru a permite verificarea eventualelor legături cu grupuri teroriste, afirmă John Kelly, secretarul pentru Securitatea Internă, citat de NBC News.

1744 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din SUA le-ar putea cere unora dintre imigranţi parolele conturilor de socializare

Autorităţile din SUA le-ar putea cere unora dintre imigranţi parolele conturilor de socializare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

John Kelly a declarat, în Congresul SUA, că măsura s-ar putea aplica imigranţilor din cele şapte state din Orientul Mijlociu şi Africa la care au fost suspendate vizele.

"Vrem să verificăm conturile lor pe reţele de socializare, cu parole: ce face o persoană, ce discuţii are. Dacă nu vor vrea să coopereze, atunci nu intră în Statele Unite", a spus John Kelly în cursul audierilor din Camera Reprezentanţilor.

John Kelly, numit în funcţie de preşedintele Donald Trump, a subliniat că dezvăluirea parolelor este "doar unul dintre lucrurile luate în considerare" pentru intensificarea verificărilor asupra imigranţilor.

"Când cineva spune «sunt dintr-un anumit oraş, aceasta este ocupaţia mea», autorităţile trebuie acum să îl creadă pe cuvânt. Vă spun sincer că nu cred că este suficient, vă spun sigur că preşedintele Trump consideră că este insuficient. Aşa că va trebui să implementăm verificări suplimentare", a subliniat John Kelly.

În afară de furnizarea parolelor, John Kelly ar vrea să obţină şi date financiare din partea solicitanţilor de vize. "Să putem urmări banii. Cum trăieşte o persoană, cine îi trimite bani. Se vor aplica în anumite circumstanţe, indivizilor care sunt finanţaţi de organizaţii teroriste", a explicat el.

Preşedintele american, Donald Trump, a emis recent o ordonanţă executivă prin care interzice temporar intrarea în Statele Unite a cetăţenilor din ţări unde există risc terorist. Ţările vizate sunt Irak, Siria, Iran, Libia, Somalia, Sudan şi Yemen, iar măsurile au fost aplicate până la înăsprirea sistemului de verificare a imigranţilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici