Autorităţile italiene nu au găsit niciun cadavru până acum în epava feribotului Norman Atlantic

Niciun cadavru nu a fost găsit sâmbătă în cursul inspectării interiorului feribotului Norman Atlantic, al cărui incendiu în largul Albaniei s-a soldat cu 13 morţi şi un număr nedeterminat de "dispăruţi", a anunţat justiţia italiană.

346 afișări
Imaginea articolului Autorităţile italiene nu au găsit niciun cadavru până acum în epava feribotului Norman Atlantic

Autorităţile italiene nu au găsit niciun cadavru până acum în epava feribotului Norman Atlantic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nu a fost găsit niciun cadavru, "dar suntem încă într-o fază pregătitoare", unele locuri fiind încă inaccesibile, a declarat pentru presă adjunctul procurorului de Bari, Ettore Cardinali.

Procurorul de Bari (sud-est), Giuseppe Volpe, însărcinat cu ancheta, a ordonat întoarcerea feribotului în Italia pentru a putea căuta eventuale cadavre ale pasagerilor clandestini sau ale pasagerilor care ar fi rămas blocaţi în cabinele lor în momentul izbucnirii incendiului duminică.

Potrivit autorităţile italiene, există în total 477 de supravieţuitori, iar lista cu numele lor a fost transmisă autorităţilor greceşti, care anchetează de asemenea circumstanţele în care a avut loc tragedia, cu scopul de a verifica bilanţul victimelor.

O primă inspecţie rapidă a navei a fost făcută vineri, în cursul căreia a fost recuperată cutia neagră.

În aşteptarea unei investigaţii mai detaliate a epavei în portul Brindisi de către autorităţile judiciare, numărul exact al victimelor incendiului este învăluit în mister.

Procurorul Giuseppe Volpe a declarat marţi că s-a "stabilit" că la bord erau prezenţi şi imigranţi clandestini. Trei dintre ei au fost identificaţi - doi afgani şi un sirian care au cerut azil politic.

Însă în mod sigur au existat şi alţi imigranţi clandestini ascunşi în numeroasele camioane transportate de Norman Atlantic. Ori incendiul s-a declanşat la nivelul punţilor inferioare, acolo unde se aflau camioanele.

Mai multe persoane salvate au vorbit despre prezenţa imigranţilor clandestini la bord, la sosirea lor marţi la Brindisi sau luni la Bari, puţin mai la nord.

Aproape 500 de persoane s-ar fi putut afla la bordul feribotului Norman Atlantic, potrivit estimărilor neconfirmate ale procurorului Volpe. Lista persoanelor îmbarcate nu conţine, în schimb, decât 474 de nume, potrivit companiei greceşti Anek, care a închiriat feribotul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici