Parchetul din Bari anunţă o anchetă penală în urma incendiului de pe feribotul Norman Atlantic

Parchetul din oraşul italian Bari (sud-est) a anunţat luni deschiderea unei anchete penale în urma incendiului de pe feribotul Norman Atlantic, care s-a soldat cu un mort.

101 afișări
Imaginea articolului Parchetul din Bari anunţă o anchetă penală în urma incendiului de pe feribotul Norman Atlantic

Parchetul din Bari anunţă o anchetă penală în urma incendiului de pe Norman Atlantic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Procurorul Giuseppe Volpe a anunţat deschiderea acestei anchete după ce a vizitat Căpitania portului Bari, unde au sosit luni aproximativ 50 de persoane salvate de la bordul navei incendiate.

Incendiul a izbucnit pe feribot duminică dimineaţa, în amplasamentul vehiculelor, pe o mare dezlănţuită, cu rafale de vânt violente, în timp ce vaporul asigura o legătură de la Pireu, în sud-vestul Greciei, la Ancona, în estul Italiei.

La bordul navei se aflau 478 de persoane. Pasagerii au 26 de naţionalităţi, iar printre ei s-a aflat şi o româncă.

Aproximativ 300 de persoane au fost deja evacuate de pe feribot, potrivit Marinei Militare italiene, iar operaţiunile de salvare continuau a doua zi după producerea dramei.

Ancheta urmează să permită stabilirea cauzelor acestui incendiu care a izbucnit duminică dimineaţa pe puntea inferioară a navei, unde erau îmbarcate vehiculele, inclusiv mai multe cisterne care transportau ulei.

Cei 478 de pasageri şi membri ai echipajului au fost nevoiţi să se refugieze pe punţile superioare, afară, înfruntând furtuna, frigul şi un fum negru gros.

Nava a fost inspectată de curând, iar armatorul său italian Carlo Visentini a declarat pentru agenţia de presă Ansa că este sigur de fiabilitatea şi securitatea ei, după ce a ieşit în 2009 dintr-un şantier naval italian.

Însă această inspecţie a identificat o problemă la una din evacuările pentru incendii, la nivelul punţii inferioare, unde a izbucnit incendiul. Problema respectivă a fost rezolvată, a dat asigurări Visentini.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici