Autorităţile ucrainene: Iulia Timoşenko nu are nicio boală gravă şi poate fi interogată

Iulia Timoşenko, opozanta ucraineană care ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani de închisoare, nu suferă de nicio boală gravă, este aptă de a fi interogată şi va rămâne în detenţie, au anunţat autorităţile, în urma unei examinări medicale.

235 afișări
Imaginea articolului Autorităţile ucrainene: Iulia Timoşenko nu are nicio boală gravă şi poate fi interogată

Iulia Timoşenko (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Iulia Timoşenko a fost supusă unei examinări medicale complete la o instituţie medicală din Kiev", a declarat ministrul Oleksandr Anişcenko, citat de agenţia Interfax.

Timoşenko a făcut un test RMN, o ecografie şi o examinare radiologică, a adăugat administraţia penitenciară, într-un comunicat.

"Aceste examinări nu au dezvăluit o evoluţie patologică ce i-ar putea pune viaţa în pericol", a indicat sursa citată, adăugând că nimic nu împiedică de-acum continuarea "procedurilor judiciare" şi mai ales interogatoriile în cadrul anchetei care o vizează pe opozantă.

Delegata parlamentară pentru drepturile omului şi apropiaţi ai lui Timoşenko au afirmat că opozanta este imobilizată la pat şi suferă de dureri puternice la spate, care potrivit unei mătuşi a fostului premier sunt consecinţele unui accident rutier din 2009.

Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, anunţase marţi că Iulia Timoşenko va primi îngrijiri medicale în afara închisorii, în condiţiile în care starea sa de sănătate generează îngrijorări.

Încarcerată în august, Timoşenko a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru că a încheiat, în 2009, pe vremea când era premier, acorduri în domeniul gazelor cu Rusia, considerate defavorabile ţării sale. Ea se află într-un centru de detenţie din Kiev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici