Avertisment lansat de Zelenski: Dacă Bakhmut cade trupele ruseşti vor avea un "drum deschis" pentru a cuceri oraşe cheie din estul Ucrainei

Trupele ruseşti vor avea un "drum deschis" pentru a cuceri oraşe cheie din estul Ucrainei dacă vor prelua controlul asupra Bakhmutului, a avertizat preşedintele Zelenskyi într-un interviu acordat CNN, în timp ce şi-a apărat decizia de a menţine forţele ucrainene în oraşul asediat.

51208 afișări
Imaginea articolului Avertisment lansat de Zelenski: Dacă Bakhmut cade trupele ruseşti vor avea un "drum deschis" pentru a cuceri oraşe cheie din estul Ucrainei

Avertisment lansat de Zelenski: Dacă Bakhmut cade trupele ruseşti vor avea un "drum deschis" pentru a cuceri oraşe cheie din estul Ucrainei

"Acest loc este tactic pentru noi", a declarat Zelenski, insistând că şefii militari de la Kiev sunt uniţi în decizia de a menţine apărărea oraşului după ce săptămâni de atacuri ruseşti l-au lăsat pe punctul de a cădea în mâinile trupelor Moscovei.

"Înţelegem că după Bakhmut ar putea merge mai departe. Ar putea merge la Kramatorsk, ar putea merge la Sloviansk, ar fi un drum deschis pentru ruşi după Bakhmut către alte oraşe din Ucraina, în direcţia Doneţk", a declarat el la CNN.

Un asalt de câteva săptămâni al trupelor de mercenari Wagner, care s-a accelerat în ultimele zile, a forţat mii de oameni să părăsească oraşul şi i-a decimat infrastructura.

Zelenski a declarat că motivaţiile sale de a păstra oraşul sunt "atât de diferite" faţă de obiectivele Rusiei.

"Înţelegem ce vrea să obţină Rusia acolo. Rusia are nevoie de cel puţin o victorie - o mică victorie - chiar şi prin ruinarea a tot ceea ce se află în Bakhmut, ucigând fiecare civil de acolo", a declarat Zelensky.

El a spus că, dacă Rusia reuşeşte să "pună micul lor steag" deasupra Bakhmut, acest lucru ar ajuta la "mobilizarea societăţii lor pentru a crea această idee că sunt o armată puternică".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici