Avertisment ONU: în acest an vor fi mai multe fenomene meteorologice extreme şi temperaturi record

Organizaţia Meteorologică Mondială avertizează că în următoarele luni pe planetă se vor înregistra mai multe fenomene meteorologice extreme şi temperaturi record din cauza fenomenului El Niño, potrivit CNN.

285 afișări
Imaginea articolului Avertisment ONU: în acest an vor fi mai multe fenomene meteorologice extreme şi temperaturi record

Sursa foto: Mediafax Foto

Agenţia meteorologică a ONU susţine că guvernele trebuie să se pregătească pentru fenomene extreme deoarece a început fenomenul El Niño. Acesta se produce în Oceanul Pacific şi determină creşterea temperaturilor la suprafaţa mării. Fenomenul are o influenţă majoră asupra vremii de pe glob, afectând miliarde de oameni.

„Apariţia fenomenului El Niño va creşte considerabil probabilitatea de a depăşi recordurile de temperatură şi de a declanşa mai multă căldură extremă în multe părţi ale lumii şi în ocean", a declarat secretarul general al OMM, Petteri Taalas.

Declaraţia reprezintă „semnalul pentru guvernele din întreaga lume de a începe pregătirile pentru a limita impactul asupra sănătăţii, ecosistemelor şi economiilor noastre".

Ultimii trei ani au fost unii dintre cei mai călduroşi înregistraţi vreodată, chiar dacă El Niño nu s-a format. Fenomenul se produce pentru prima dată în ultimii şapte ani şi ar putea duce la creşterea alarmantă a temperaturilor, dar şi la apariţia unor furtuni puternice, secete severe, valuri de căldură şi incendii de vegetaţie în diferite zone de pe glob.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici