Avertismentul unui general american în rezervă: China se pregăteşte de război

  • Când atenţia lumii se îndreaptă spre Ucraina, China ar putea provoca un nou război
  • Relaţiile tensionate cu Taiwanul fac situaţia în regiune volatilă
  • Este doar o chestiune de timp până când un conflict ar putea izbucni în Asia de Sud-Est, susţine general-locotenent în rezervă H.R. McMaster
2993 afișări
Imaginea articolului Avertismentul unui general american în rezervă: China se pregăteşte de război

Sursa foto: Profimedia

Relaţiile dintre China şi Taiwan au fost mult timp tensionate din cauza impulsului insulei pentru independenţă, dar au devenit şi mai tensionate pe fondul conducerii chineze din ce în ce mai agresive. Deşi Taiwanul se consideră independent de China şi este recunoscut ca un stat semi-autonom, autorităţile de la Beijing vor să deţină controlul insulei pentru a-şi îndeplini politica de reunificare.

China s-ar putea pregăti pentru acţiuni militare pentru a prelua controlul asupra naţiunii insulare, după ce preşedintele chinez Xi Jinping, care şi-a asigurat un al treilea mandat istoric anul trecut, a spus clar că intenţionează să anexeze Taiwanul.

În acest context, un general-locotenent în retragere al armatei americane şi fost consilier pentru securitate naţională, H.R. McMaster crede cu tărie în acest scenariu.

„Xi Jinping a spus destul de clar, în declaraţiile sale, că, din perspectiva sa, va face China întreagă prin înglobarea Taiwanului. Şi pregătirile sunt în curs”, a declarat McMaster.

McMaster a spus că cea mai bună modalitate de a preveni un război militar pe scară largă asupra Taiwanului este „descurajarea”.

„China a devenit din ce în ce mai agresivă, nu numai din perspectivă economică şi financiară şi din perspectiva diplomaţiei. Şi ceea ce este cu adevărat deranjant este  că Xi Jinping pregăteşte poporul chinez pentru război”, a continuat pledoaria fostul consilier.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici