Siria avertizează Israelul, după raidul aerian israelian efectuat la periferia Damascului

Administraţia Bashar al-Assad a transmis luni un avertisment Israelului, ameninţând că vor exista "consecinţe grave" ale "agresiunilor repetate", după un raid aerian israelian efectuat în apropiere de Damasc.

1286 afișări
Imaginea articolului Siria avertizează Israelul, după raidul aerian israelian efectuat la periferia Damascului

Avioane militare israeliene au atacat poziţii militare din Siria

Avioane de vânătoare israeliene au atacat poziţii militare siriene situate în apropierea oraşului Damasc, după ce artileria siriană a deschis focul în timp ce aeronavele militare se aflau în spaţiul aerian al Libanului, anunţă Forţele Aeriene ale Israelului, citate de site-ul Ynetnews.com.

Potrivit armatei israeliene, artileria siriană a deschis focul spre avioane militare de vănătoare israeliene în timp ce acestea se aflau în spaţiul aerian al Libanului.

Armata israeliană nu a explicat de ce se aflau avioanele militare israeliene în spaţiul aerian libanez, dar Israelul a efectuat frecvent raiduri aeriene împotriva mişcării şiite libaneze Hezbollah.

Ca reacţie la atacul sirian, avioanele militare israeliene au distrus folosind patru bombe un sistem de artilerie SA-5, situat la 50 de kilometri est de Damasc.

"Suntem pregătiţi pentru orice posibilitate. A fost o provocare din partea Siriei şi nu o vom permite. Pe de altă parte, nu avem nicio intenţie să ajungem la escaladarea situaţiei", a declarat Ronen Manelis, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.

În replică, administraţia Bashar al-Assad a transmis luni un avertisment Israelului, ameninţând că vor exista "consecinţe grave" ale "agresiunilor repetate", după un raid aerian israelian efectuat în apropiere de Damasc.

"Agresiunile repetate ale Israelului vor avea consecinţe grave", a avertizat armata Siriei, precizând că un avion militar israelian a fost atins de obuze siriene.

"Avioane militare israeliene s-au infiltrat în spaţiul aerian libanez, în zona de frontieră, în regiunea Baalbek, iar sistemele antiaeriene siriene au lansat obuze. Unul dintre avioane a fost lovit direct şi a părăsit zona", a comunicat armata siriană.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici