Avioane ruseşti de vânătoare au atacat ţinte ale Statului Islamic la Palmira şi în provincia Alep

Avioane ruseşti de vânătoare au lovit ţinte aparţinând Statului Islamic în oraşul Palmira şi în provincia Alep (nord), au anunţat marţi televiziunea siriană de stat şi un ONG - care a catalogat aceste atacuri drept cele mai puternice împotriva extremiştilor SI, relatează Reuters online.

1003 afișări
Imaginea articolului Avioane ruseşti de vânătoare au atacat ţinte ale Statului Islamic la Palmira şi în provincia Alep

Avioane ruseşti de vânătoare au atacat ţinte ale Statului Islamic la Palmira şi în provincia Alep (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

În aceste atacuri au fost distrus 20 de vehicule şi trei depozite de armament de la Palmira, un oraş aflat sub controlul SI, a anunţat televiziunea siriană de stat, care a citat o sursă militară. În provincia Alep, atacurile au vizat localităţile Al-Bab şi Deir Hafer, situate la aproximativ 20 de kilometri est de un aeroport militar, asediat în prezent de către luptători SI.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, un ONG cu sediul în Marea Britanie care monitorizează războoiul civil din Siria, în atacurile de la Palmira au fost ucişi 15 luptători SI.

"A fost cel mai puternic atac rusesc, la Palmira", a apreciat Rami Abdulrahman, directorul Observatorului.

Avioane ruseşti de vânătoare au efectuat cel puţin 34 de atacuri aeriene în ultimele 24 de ore, a mai anunţat ONG-ul.

Alţi patru luptători SI au fost ucişi în apropiere de Rakka (est), bastionul grupării jihadiste în Siria, în ultimii doi ani.

Postul de televiziune Al-Manar, aparţinând grupării libaneze Hezbollah, o aliată a preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a anunţat că avioanele ruseşti au efectuat, de asemenea, patru raiduri în regiunea Jabal al-Zawiya, în provincia Idleb.

Luptători SI au capturat Palmira în mai, ceea ce a permis grupării extremiste să se apropie de nucleul zonei aflate sub controlul Guvernului sirian, în vestul Siriei. Ruinele din perioada romană din acest oraş se află, de asemenea, sub controlul jihadiştilor.

Directorul Departamentului sirian pentru Antichităţi Maamoun Abdulkarim a anunţat duminică faptul că luptători SI au aruncat în aer Arcul de Triumf, unul dintre cele mai preţioase monumente din oraşul vechi de 2.000 de ani. Ei au distrus deja temple şi alte antichităţi.

Rusia a efectuat zeci de atacuri aeriene în Siria de miercuri încoace, de când Moscova şi-a lansat campania aeriană în această ţară.

Moscova susţine că intervenţia sa vizează luptători din cadrul grupării extremiste care deţin controlul asupra celei mai mari părţi a estului şi nordului Siriei, însă multe dintre atacurile aeriene ruseşti au lovit forţe insurgente, care i se opun lui al-Assad.

Rusia a anunţat duminică faptul că urmează să-şi intensifice atacurile aeriene în Siria, o ţară în care o coaliţie de occidentali şi arabi, condusă de către Statele Unite, luptă de un an, în cadrul unei campanii aeriene, împotriva Statului Islamic. Această coaliţie efectuează bombardamente împotriva SI şi în Irak.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, până în prezent forţele aeriene ruseşti au efectuat, în medie, 20 de raiduri pe zi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici