Avionul dispărut: Datele prin satelit utilizate la stabilirea traiectoriei zborului MH370 vor fi făcute publice

Malaysia şi operatorul britanic de sateliţi Inmarsat au anunţat marţi că vor publica datele obţinute prin satelit care au fost utilizate în stabilirea traiectoriei avionului de tip Boeing 777, aparţinând companiei Malaysia Airlines, până la prăbuşirea acestuia în ocean.

1156 afișări
Imaginea articolului Avionul dispărut: Datele prin satelit utilizate la stabilirea traiectoriei zborului MH370 vor fi făcute publice

Avionul dispărut: Datele prin satelit utilizate la stabilirea traiectoriei zborului MH370 vor fi făcute publice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rude ale celor 239 de pasageri care se aflau la bordul avionului când acesta a dispărut de pe ecranele radarelor, la 8 martie, după ce a decolat de la Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing, reclamau aceste date pentru a fi interpretate de către analişti independenţi.

"Toate părţile lucrează la publicarea datelor de comunicaţie şi la descrierea tehnică a analizei", au anunţat Direcţia Aviaţiei Civile şi Inmarsat într-un comunicat comun, fără să ofere un termen pentru publicarea acestora.

Inmarsat şi-a utilizat sateliţii pentru a ajuta la reconstituirea rutei Boiengului 777 de la Kuala Lumpur către sudul Oceanului Indian, unde s-ar fi prăbuşit după ce a rămas fără carburant. În pofida faptului că sistemele de comunicare ale zborului MH370 au fost închise, avionul transmitea semnale emise de către staţii de la sol şi preluate de către sateliţi.

Căutările în mare nu au permis, însă, găsirea avionului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici