Avocat: Mama din Australia inculpată pentru crimă încă nu a "conştientizat" grozăvia gestului său

Mama inculpată pentru uciderea a opt copii la Cairns, în nord-estul Australiei, încă nu a "conştientizat" grozăvia gestului său, a anunţat luni avocatul ei, relatează AFP.

1655 afișări
Imaginea articolului Avocat: Mama din Australia inculpată pentru crimă încă nu a "conştientizat" grozăvia gestului său

Mama din Australia inculpată pentru crimă încă nu a "conştientizat" grozăvia gestului său (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Spitalizată sub supravegherea poliţiei după descoperirea cadavrelor copiilor, vineri, 19 decembrie, în locuinţa de la Manoora, la periferia oraşului Cairns, Raina Mersane Ina Thaiday, în vârstă de 37 de ani, "se descurcă atât cât poate pentru acest moment", a anunţat Steven MacFarlane, după o audiere preliminară la Tribunalul din Cairns.

Avocatul a cerut justiţiei să ia în calcul tulburările mentale ale mamei inculpate. Cererea sa a fost respinsă.

Raina Mersane Ina Thaiday a fost inculpată duminică pentru crimă.

Cadavrele a opt victime, dintre care şapte copii ai suspectei şi o nepoată a acesteia, au fost găsite vineri de fiul cel mare al femeii. Aceştia sunt patru fete având doi, 11, 12 şi, respectiv, 14 ani şi patru băieţi de cinci, şase, opt şi nouă ani.

"Nu sunt medic, dar cred că ea ştie ce s-a întâmplat cu adevărat fără a înţelege. După părerea mea, ea încă nu a conştientizat" grozăvia gestului său, a explicat Steven MacFarlane.

Poliţia nu a dezvăluit cauzele decesului copiilor. Sunt analizate mai multe piste, inclusiv posibilitatea ca aceştia să fi fost sufocaţi, au explicat reprezentanţii legii.

Poliţia declarase anterior că în casă au fost găsite mai multe cuţite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici