Avocaţii lui Silvio Berlusconi cer suspendarea procesului "Rubygate"

Avocaţii premierului italian Silvio Berlusconi cer suspendarea procesului "Rubygate", în aşteptarea unei decizii a Curţii Constituţionale privind competenţa instanţei, anunţă surse judiciare.

138 afișări
Imaginea articolului Avocaţii lui Silvio Berlusconi cer suspendarea procesului "Rubygate"

Ruby (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul Berlusconi, care tocmai a împlinit 75 de ani, este acuzat că i-a oferit bani adolescentei marocane "Ruby", în perioada în care era minoră, pentru prestaţii sexuale.

Berlusconi este acuzat şi de trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit la poliţie pentru eliberarea adolescentei "Ruby", pe numele adevărat Karima El Mahroug, când aceasta fusese reţinută sub acuzaţia de furt, în mai 2010.

Cele două Camere ale Parlamentului au sesizat Curtea Constituţională, contestând jurisdicţia instanţei şi argumentând că primul-ministru poate fi judecat doar de către "tribunalul miniştrilor".

Avocatul Piero Longo, unul dintre apărătorii lui Berlusconi, a argumentat că acest proces nu este o urgenţă pentru că nu este nimeni la închisoare şi nici nu există nicio persoane foarte vârstnice implicate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici