Ban Ki-moon îndeamnă Phenianul să evite orice "nouă provocare"

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a îndemnat luni Coreea de Nord să evite orice "nouă provocare", în contextul în care Seulul a dat asigurări, anterior, că vecinul său se pregăteşte să efectueze un test de rachetă balistică şi al patrulea test nuclear.

148 afișări
Imaginea articolului Ban Ki-moon îndeamnă Phenianul să evite orice "nouă provocare"

Ban Ki-moon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îi îndemn de urgenţă să nu adopte măsuri care să reprezinte o nouă provocare", a declarat el pentru presă, în urma unei întâlniri, la Haga, cu Frans Timmermans, ministrul olandez de Externe. "Este un apel urgent şi onest din partea comunităţii internaţionale, inclusiv din partea mea", a subliniat secretarul general al ONU.

"Republica Populară Democratică Coreea (RPDC) nu poate să continue aşa, ea nu poate să continue să înfrunte şi să sfideze autoritatea Consiliului de Securitate şi comunităţii internaţionale", a subliniat el.

Furioasă din cauza unei noi serii de sancţiuni adoptate de către ONU împotriva sa, după ce a efectuat la începutul lui februarie un test nuclear, şi a unor manevre militare comune în curs între Statele Unite şi Coreea de Sud, Coreea de Nord şi-a multiplicat declaraţiile belicoase.

Ea a instalat recent două rachete cu rază medie de acţiune pe coasta de est şi ar putea, de asemenea, să efectueze un test de rachetă, săptămâna aceasta, prin care vizează să obţină concesii din partea Washingtonului, de exemplu asupra unei reluări fără condiţii a negocierilor asupra programului nuclear civil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici