Barack Obama a autorizat trimiterea de rezervişti în Africa de Vest

Preşedintele american Barack Obama a autorizat joi Pentagonului să trimită rezervişti în Africa de Vest pentru a lupta împotriva virusului Ebola participând la dezvoltarea infrastructurii logistice necesare.

288 afișări
Imaginea articolului Barack Obama a autorizat trimiterea de rezervişti în Africa de Vest

Barack Obama a autorizat trimiterea de rezervişti în Africa de Vest (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Obama a autorizat mobilizarea de rezervişti pentru operaţiuni de ajutor umanitar "în legătură cu epidemia de Ebola din Africa de Vest", potrivit unui decret făcut public de Casa Albă.

Obama a anunţat în urmă cu o lună trimiterea a 3.000 de militari americani în această regiune pentru a lupta împotriva virusului care s-a soldat cu aproape 4.500 de morţi, în special în Liberia, Sierra Leone şi Guineea. Pentagonul a precizat că numărul militarilor mobilizaţi ar putea urca până la 4.000, în funcţie de evoluţia situaţiei pe teren.

În ianuarie 2010, Obama a ordonat mobilizarea de rezervişti pentru a participa la misiuni umanitare în Haiti, după producerea unui seism care a provocat moartea a peste 250.000 de persoane.

Miercuri, Obama a îndemnat din nou comunitatea internaţională să acţioneze mai mult în cele trei ţări din Africa de Vest în care virusul face ravagii. În cursul unei videoconferinţe, el i-a îndemnat pe omologii săi francez, italian, englez şi german să facă un efort "mai important" pentru a stopa răspândirea virusului Ebola.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici