OMS: O epidemie majoră de Ebola în America de Nord şi Europa occidentală este "improbabilă"

O epidemie amplă de Ebola în Statele Unite sau în spaţiul occidental este "improbabilă", date fiind sistemele medicale dezvoltate, consideră Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), conform BBC.

738 afișări
Imaginea articolului OMS: O epidemie majoră de Ebola în America de Nord şi Europa occidentală este "improbabilă"

OMS: O epidemie majoră de Ebola în America de Nord şi Europa occidentală este "improbabilă" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cel puţin 4.500 de persoane au murit de Ebola, în ultimele luni, în principal în ţări vest-africane, cele mai afectate zone fiind Liberia, Guineea şi Sierra Leone.

"Apariţia unor cazuri de infectare cu virusul Ebola în Statele Unite şi în alte ţări occidentale reprezintă o sursă de îngrijorare majoră", admite Christopher Dye, director de strategie în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

"Dar suntem încrezători că în America de Nord şi în Europa Occidentală, unde există instituţii medicale dezvoltate, este improbabil să asistăm la o epidemie majoră de Ebola", a precizat Dye.

Preşedintele Barack Obama consideră că riscul răspândirii febrei hemoragice Ebola în Statele Unite este "foarte mic", dar a ordonat "măsuri mult mai agresive" după ce două asistente medicale s-au infectat la un spital din Texas unde a murit un pacient liberian.

Miniştrii de Externe ai statelor UE se vor reuni joi la Bruxelles pentru a discuta despre criza epidemiei de Ebola.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici