Barack Obama a condamnat prejudecăţile religioase, cu ocazia unui dineu Iftar organizat la Casa Albă

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a criticat prejudecăţile cu caracter religios, luni seară, cu ocazia unei cine de tip Iftar organizate la Casa Albă în timpul Ramadanului, informează site-ul postului Voice of America.

129 afișări
Imaginea articolului Barack Obama a condamnat prejudecăţile religioase, cu ocazia unui dineu Iftar organizat la Casa Albă

Barack Obama (Imagine: Hepta)

La Iftar au fost invitaţi diplomaţi, membri ai Congresului şi reprezentanţi ai asociaţiilor musulmane din Statele Unite.

"Iftarul ne aminteşte de libertăţile comune pe care le avem în calitatea de cetăţeni americani, inclusiv dreptul inviolabil de a practica liber religia", a declarat Barack Obama.

Preşedintele Statelor Unite a condamnat o serie de incidente letale cu caracter religios, inclusiv atacul armat comis săptămâna trecută la o biserică neoprotestantă frecventată de afroamericani.

"Când ne sunt ameninţate valorile, ne adunăm împreună ca naţiune. Ca americani, insistăm că nimeni nu poate fi atacat din cauza identităţii pe care o are, din cauza înfăţişării sau credinţei religioase. Suntem uniţi împotriva acestor acţiuni odioase", a spus Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici