Barack Obama, către cei care contestă că s-a născut în SUA: Pot să vă arăt spitalul

Preşedintele american Barack Obama a ironizat, sâmbătă, polemica privind locul naşterii sale, profitând de întoarcerea în Honolulu, oraşul său natal, pentru a le propune scepticilor să le arate spitalul unde s-a născut.

499 afișări
Imaginea articolului Barack Obama, către cei care contestă că s-a născut în SUA: Pot să vă arăt spitalul

Barack Obama (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Ţin să le mulţumesc gazdelor noastre hawaiiene pentru marea lor ospitalitate", a declarat Obama în faţa directorilor de companii reuniţi în cadrul summitului Forumului de cooperare economică Asia-Pacific (Apec).

"Aşa cum ştiţi mulţi dintre voi, aici m-am născut eu", a adăugat preşedintele american. "Ştiu că acest lucru a fost contestat la un moment dat, dar pot să vă arăt spitalul, dacă vreţi să faceţi un tur", a adăugat el în râsetele şi aplauzele publicului.

Obama a fost nevoit să difuzeze în aprilie, public, o copie a actului său de naştere care stabilea că s-a născut la Honolulu la 4 august 1961, în urma unei polemici alimentate de o parte dintre opozanţii săi. Aceştia din urmă afirmă că Obama, al cărui tată este kenyan, nu s-a născut pe teritoriul american şi, prin urmare, nu poate să fie preşedintele Statelor Unite.

Obama a glumit şi în legătură cu formalismul summitului Apec, pe care a vrut să îl organizeze în oraşul său natal cu cei 21 de lideri ai ţărilor riverane Pacificului.

"Trebuie să spun că după toţi anii pe care i-am petrecut în Hawaii, este prima dată când mă aflu aici îmbrăcat în costum", a declarat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici