Barack Obama le cere americanilor să se bazeze "pe fapte, nu pe temeri", în faţa Ebola

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a încercat să reasigure, sâmbătă, în privinţa potenţialei ameninţări reprezentate de virusul Ebola, cerându-le cetăţenilor americani să se bazeze "pe fapte, nu pe temeri" şi îndemnându-i totodată la vigilenţă.

137 afișări
Imaginea articolului Barack Obama le cere americanilor să se bazeze "pe fapte, nu pe temeri", în faţa Ebola

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Bolnavii pot să învingă această boală. Şi noi o putem învinge", a declarat Barack Obama, într-o alocuţiune săptămânală, încercând să reasigure în privinţa faptului că virusul Ebola nu se transmite uşor.

Aceste declaraţii intervin în timp ce aproape 50 de persoane care au intract în contact cu liberianul Thomas Eric Duncan, decedat din cauza Ebola pe 8 octombrie la Dallas, au ieşit din perioada de carantină, vineri, fără ca vreunul să fi contractat boala.

"La Dallas, zeci de membri ai familiei, prieteni şi apropiaţi care au intract în contact cu primul pacient, Duncan, au fost declaraţi sănătoşi, ceea ce ne reaminteşte că, în realitate, această boală este foarte dificil de luat", a afirmat preşedintele american.

În plus, două infirmiere infectate cu virusul Ebola după ce l-au îngrijit pe Duncan au fost declarate vindecate vineri. Una dintre ele, Nina Pham, a fost chiar primită la Casa Albă de Barack Obama, care a îmbrăţişat-o.

Cu toate acestea, Statele Unite nu sunt complet ferite de Ebola, deoarece un doctor care a revenit recent dintr-o misiune în Guineea a fost atins de această epidemie şi plasat în carantină, joi, la New York.

Newyorkezii au reacţionat bine în faţa acestui caz, continuând "să facă ceea ce fac în fiecare zi", a constatat preşedintele american.

"Aceasta este starea de spirit pe care trebuie să o transmitem în calitate de americani, în contextul în care ne confruntăm cu această provocare împreună", a precizat el, adăugând că, în acelaşi timp, "oamenii trebuie să rămână vigilenţi".

"Trebuie să fim ghidaţi de ştiinţă, trebuie să ne bazăm pe fapte, nu pe temeri", a subliniat el.

Epidemia de Ebola care afectează Africa de Vest de la începutul anului a provocat moartea a 4.922 de persoane din 10.141 de cazuri înregistrate, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici