Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Epidemia de Ebola depăşeşte pragul de 10.000 de cazuri

Febra hemoragică Ebola a depăşit pragul de 10.000 de cazuri şi a provocat 4.922 de morţi, potrivit ultimului bilanţ publicat sâmbătă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

309 afișări
Imaginea articolului Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Epidemia de Ebola depăşeşte pragul de 10.000 de cazuri

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Epidemia de Ebola depăşeşte pragul de 10.000 de cazuri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit bilanţului întocmit la 23 octombrie, au fost declarate 10.141 de cazuri de la începutul epidemiei, care s-a soldat cu 4.922 de morţi.

Un bilanţ precedent datând din 19 octombrie anunţa 4.877 de morţi din 9.936 de cazuri înregistrate în şapte ţări.

OMS împarte în două ţările afectate, făcând distincţie între cele afectate grav (Guineea, Liberia, Sierra Leone) şi cele care au unul sau doar câteva cazuri (Mali, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite).

Dintre acestea din urmă, Nigeria şi Senegal nu mai sunt considerate ca fiind afectate de epidemie.

În Liberia, toate districtele, cu o singură excepţie, au anunţat cel puţin un caz de Ebola, în total fiind 4.665 de bolnavi şi 2.705 morţi.

În Sierra Leone sunt afectate toate districtele, cu 3.896 de cazuri şi 1.281 de decese.

În Guineea, bilanţul este de 1.553 de cazuri şi 926 de morţi.

Mali, până în prezent ocolit de virus, a anunţat vineri primul său caz de Ebola, o fetiţă în vârstă de doi ani care se întorcea din Guineea, unde fusese cu bunica ei. Ea a decedat vineri.

În rândul cadrelor medicale, 450 de persoane au fost infectate cu virusul Ebola de la începutul epidemiei, dintre care 228 în Liberia şi 127 în Sierra Leone. La 23 octombrie, 244 dintre erau decedate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici