Barack Obama se va întâlni cu Papa Francisc la Washington, în septembrie

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, îl va primi pe Papa Francisc la Casa Albă pe 23 septembrie, potrivit unui comunicat oficial citat de USA Today.

238 afișări
Imaginea articolului Barack Obama se va întâlni cu Papa Francisc la Washington, în septembrie

Barack Obama se va întâlni cu Papa Francisc la Washington, în septembrie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Barack Obama şi şeful Bisericii Catolice vor aborda o serie de subiecte, inclusiv problema sărăciei, cea a protejării mediului, teme legate de libertatea religioasă şi imigraţie, a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Obama şi Papa Francisc s-au întâlnit ultima dată în 2014, la Vatican.

Vizita istorică va fi a treia făcută de un suveran pontif la sediul Preşedinţiei Statelor Unite. Preşedintele Jimmy Carter s-a întâlnit cu Papa Ioan Paul al II-lea în Biroul Oval în anul 1979, iar preşedintele George W. Bush l-a primit pe Benedict al XVI-lea în 2008.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici