Barack Obama: Situaţia tinerilor din rândul minorităţilor este "revoltătoare"

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a lansat joi un apel solemn la ameliorarea perspectivelor pentru tinerii proveniţi din rândurile minorităţilor şi a deplâns, totodată, actuala situaţie "revoltătoare".

184 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: Situaţia tinerilor din rândul minorităţilor este "revoltătoare"

Barack Obama (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

După ce a prezentat statistici potrivit cărora tinerii de culoare şi hispanici sunt constant dezavantajaţi în decursul vieţii, Barack Obama a afirmat că aceste date "ar trebui să ne frângă inimele şi să ne forţeze să acţionăm", dezvăluind, în acest sens, o operaţiune de parteneriat cu fundaţii şi întreprinderi pentru a-i ajuta mai mult pe tinerii să aibă şanse de reuşită.

Într-un discurs plin de pasiune şi emoţie, susţinut la Casa Albă, primul preşedinte american provenit din rândul unei minorităţi a explicat că drumul său iniţial nu a fost diferit de cel al tinerilor de culoare din cartierele cu probleme, expuşi eşecului şcolar şi violenţelor.

"Singura diferenţă este că eu am crescut într-un mediu care ierta mai mult", a adăugat Obama, care în tinereţe a trăit în Hawaii, în Oceanul Pacific.

"Prin urmare, când am făcut erori, consecinţele nu au fost la fel de grave", a continuat preşedintele american, subliniind că, deşi a crescut fără tată, familia "nu a încetat niciodată să creadă în mine. Şi, prin urmare, nici eu nu am încetat niciodată să cred în mine".

Problema tinerilor proveniţi din rândurile minorităţilor "este un dosar de importanţă naţională. Este un dosar la fel de important ca toate celelalte la care lucrez", a mai spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici