Barack Obama: "Sunt un tip mai degrabă simpatic"

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama a dat asigurări luni că este "un tip mai degrabă simpatic", răspunzând unei întrebări despre stilul său, considerat uneori rece sau distant, care ar reprezenta un obstacol în obţinerea unui compromis cu republicanii.

262 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: "Sunt un tip mai degrabă simpatic"

Barack Obama: "Sunt un tip mai degrabă simpatic" (Imagine: AFP - MediafaxFoto)

"Majoritatea oamenilor care mă cunosc ştiu că sunt un tip mai degrabă simpatic", a declarat Obama într-o conferinţă de presă consacrată în principal negocierilor dificile privind reducerea deficitului bugetar american. "Îmi place să sărbătoresc", a adăugat el.

"Cred că lucrul care explică paralizia sau dificultăţile negocierilor, aici, la Washington, este pur şi simplu legat de diferenţe politice marcante", a adăugat Obama, cu mai puţin de o săptămână înainte să depună jurământul pentru al doilea mandat.

"Ştiţi, când particip la vreun picnic al Congresului şi când vin congresmeni să mă vadă şi să facă fotografii cu mine şi familia lor, vă asigur, Michelle şi cu mine suntem foarte drăguţi cu ei", a povestit el, amuzat.

"Petrecem momente plăcute împreună, dar acest lucru nu îi împiedică să fie extrem de virulenţi atunci când sunt în Congres şi să mă acuze că sunt un socialist care cheltuieşte fără să numere", a adăugat preşedintele.

Obama, care a reafirmat luni cu fermitate că problema creşterii plafonului datoriei ţării nu este negociabilă, a denunţat atitudinea anumitor congresmeni republicani, mai atenţi, în opinia sa, faţă de realegerea lor, decât faţă de viitorul ţării.

"Cred că există mulţi republicani care apreciază că, dată fiind energia consacrată de anumite publicaţii în a mă diaboliza, nu le oferă o imagine prea bună în a se afişa alături de mine", a spus preşedintele.

"Desigur, relaţiile personale sunt importante şi există un loc de ameliorare întotdeauna", a admis el.

"Partea pozitivă este că, acum, că fiicele mele cresc, ele nu mai vor să petreacă atât de mult timp cu mine, ca înainte", a subliniat Obama, care are două fiice, Sasha, în vârstă de 11 ani, şi Malia, în vârstă de 14 ani.

"Deci voi da telefoane, voi căuta pe cineva cu care să joc cărţi, pentru că mă voi simţi un pic singur în această casă mare", a mai spus preşedintele Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici