Barack Obama vrea intensificarea eforturilor pentru combaterea terorismului islamist

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, pledează pentru contracararea extremismului religios şi vrea intensificarea ofensivei împotriva terorismului, denunţând "cruzimea" organizaţiei radicale Stat Islamic.

135 afișări
Imaginea articolului Barack Obama vrea intensificarea eforturilor pentru combaterea terorismului islamist

Barack Obama vrea intensificarea eforturilor pentru combaterea terorismului islamist (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Asistăm la intensificarea terorismului în Irak, Siria, Somalia, Nigeria, Yemen", a afirmat Obama cu ocazia summitului pentru contracararea extremismului organizat la Casa Albă.

"Trebuie să combatem doctrinele religioase denaturate invocate de grupurile teroriste", a spus Obama, condamnând "cruzimea" organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic în Irak şi Siria.

"Trebuie să oprim fluxul de combatanţi spre şi dinspre Siria şi Irak", a insistat preşedintele Statelor Unite.

"Războiul preşedintelui sirian Bashar al-Assad împotriva propriului popor facilitează instalarea terorismului. Petrol din Siria a fost folosit pentru finanţarea organizaţiei teroriste Stat Islamic", a continuat Obama.

Preşedintele SUA a atras atenţia că extremismul este favorizat de sărăcie şi de lipsa democraţiei. "Pentru a avea stabilitate este necesar să avem democraţie - alegeri libere, libertate de exprimare, libertate religioasă. Acţiunile de oprimare alimentează extremismul", a subliniat Obama, cerând combaterea sărăciei şi a corupţiei.

Liderul american a exprimat preocupare privind recenta amplificare a antisemitismului în Europa, atrăgând atenţia că ura pe criterii religiase alimentează reţelele teroriste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici