Bărbatul prezentat drept fratele femeii care îl acuză pe Strauss-Kahn e doar un prieten al acesteia

Un bărbat care s-a prezentat drept fratele reclamantei în cazul lui Dominique Strauss-Kahn a recunoscut, joi, că nu este decât un prieten al cameristei care îl acuză de agresiune sexuală pe fostul director al Fondului Monetar Internaţional.

975 afișări
Imaginea articolului Bărbatul prezentat drept fratele femeii care îl acuză pe Strauss-Kahn e doar un prieten al acesteia

Bărbatul prezentat drept fratele femeii care îl acuză pe Strauss-Kahn e doar un prieten al acesteia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Proprietarul unui restaurant din Harlem a fost prezentat de presă drept fratele femeii, el declarând că aceasta i-a telefonat după incidentul de sâmbătă de la hotelul Sofitel din New York.

"În momentul producerii faptelor, ea nu ştia că este vorba despre Dominique Strauss-Kahn. Eu i-am explicat, atunci când mi-a telefonat", declarase el pentru AFP. "Presa europeană care se îndoieşte de acest caz mă enervează", a adăugat el.

Contactat joi de AFP, după ce presa de la New York a relatat că bărbatul nu este, în realitate, fratele cameristei, el a afirmat: "Nu sunt mincinos. Nu am spus niciodată că ea ar fi sora mea de sânge; nu am nici o soră de sânge în Statele Unite. Este o bună prietenă, o clientă obişnuită a restaurantului".

Ziariştii care l-au intervievat la începutul săptămânii afirmă că bărbatul s-a prezentat drept frate al reclamantei. El poartă acelaşi nume de familie cu femeia, pe care presa americană a decis să nu îl dezvăluie, conform politicii de asigurare a protecţiei victimelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici