Dominique Strauss-Kahn va fi eliberat pentru o cauţiune de un milion de dolari

Judecătorul instanţei din Manhattan a aprobat eliberarea pe cauţiune a lui Dominique Strauss-Kahn. Cauţiunea a fost fixată la un milion de dolari, iar depozitul de garanţie este de cinci milioane de dolari.

1878 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn va fi eliberat pentru o cauţiune de un milion de dolari

Dominique Strauss-Kahn va fi eliberat pentru o cauţiune de un milion de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Următoarea audiere în cazul lui Strauss-Kahn a fost stabilită pe 6 iunie.

Judecătorul Michael Obus a stabilit plasarea fostului director al FMI în arest la domiciliu şi purtarea unei brăţări electronice pentru localizare.

Strauss-Kahn a fost inculpat oficial pentru agresiune sexuală, tentativă de viol şi sechestrare de persoană, după ce a fost denunţat de o cameristă a Hotelului Sofitel din New York.

Avocaţii lui Dominique Strauss-Kahn au argumentat joi, în instanţă, că acesta este "o persoană respectabilă" şi nu se va sustrage justiţiei americane dacă va fi eliberat pe cauţiune.

În schimb, procurorii americani argumentau că Dominique Strauss-Kahn are "motive întemeiate să fugă" dacă va fi eliberat pe cauţiune.

Strauss-Kahn fi transferat vineri în arest la domiciliu

Dominique Strauss-Kahn va rămâne în închisoare în cursul nopţii de joi spre vineri, documentaţia specifică eliberării pe cauţiune urmând să fie semnată vineri, informează Sky News.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici