Bărbatul şi copilul care apar în ultima înregistrare video a SI ar fi rude cu Mohamed Merah

Bărbatul şi copilul care apar în înregistrarea video ce prezintă executarea unui prizonier al Statului Islamic (SI) ar fi rude prin alianţă cu Mohamed Merah, tânărul care a ucis mai mulţi evrei şi militari la Toulouse (sud-vest) în 2012, relatează France Soir, în ediţia electronică de miercuri.

265 afișări
Imaginea articolului Bărbatul şi copilul care apar în ultima înregistrare video a SI ar fi rude cu Mohamed Merah

Bărbatul şi copilul care apar în ultima înregistrare video a SI ar fi rude cu Mohamed Merah

Militanţii Statului Islamic au difuzat marţi imagini cu executarea unui deţinut de către un copil alături de care se află un bărbat care se exprimă în franceză. Amândoi ar fi membri ai familiei lui Mohamed Merah, iar înregistrarea video se vrea un "omagiu" al primelor crime comise de Merah la Toulouse.

Pe înregistrarea video de zece minute cu execuţia unui bărbat prezentat ca fiind un agent al Mossad (serviciile secrete israliene), alături de un băiat în vârstă de aproximativ 12 ani în uniformă militară care comite crima apare un bărbat. Acesta este cel care se exprimă, în franceză, pentru a ameninţa Israelul invocând recentele atentate comise împotriva evreilor în Franţa.

Potrivit unor surse concordante, chiar dacă informaţia nu a fost confirmată încă oficial, ar fi vorba despre Sabri Essid, în vârstă de 30 de ani, fratele vitreg al lui Mohamed Merah. Tatăl lui Essid s-a căsătorit religios cu mama lui Merah în 2010, iar cei doi bărbaţi erau foarte apropiaţi.

Acest salafist foarte cunoscut în mediile radicale islamiste din Toulouse a încercat să se alăture grupărilor jihadiste în 2006, ceea ce i-a adus o condamnare de patru ani de închisoare. El ar fi reuşit în cele din urmă să se alăture Statului Islamic în Siria în aprilie 2014, împreună cu soţia şi cei trei copii. Unul dintre ei ar avea în prezent 13 ani.

Astfel, există speculaţii că băiatul care l-a ucis pe prizonier în înregistrarea video ar fi unul dintre copiii lui Sabri Essid, mai exact fiul său vitreg, dar această informaţie nu a fost confirmată de nicio sursă oficială.

În plus, alegerea protagoniştilor şi data difuzării acestei înregistrări video (10 martie), în franceză, nu este întâmplătoare. În urmă cu trei ani şi jumătate, la 11 martie 2012, Mohamed Merah comitea prima sa crimă. Ulterior el a ucis alte şase persoane, dintre care trei copii, înainte de a fi ucis la domiciliul său de membrii RAID.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici