Baschetbalista americană Brittney Griner, transferată într-o colonie penală din Rusia

Sportiva a fost arestată în Rusia în februarie, sub acuzaţia de trafic de droguri, iar în acest moment, nici măcar avocaţii ei nu ştiu unde este ţinută.

673 afișări
Imaginea articolului Baschetbalista americană Brittney Griner, transferată într-o colonie penală din Rusia

Baschetbalista americană Brittney Griner, transferată într-o colonie penală din Rusia

După ce a petrecut opt luni de închisoare în Rusia, campioana americană de baschet Brittney Griner este pe cale să fie transferată într-o colonie penală, destinaţie cu care nici măcar avocaţii sportivului nu sunt tocmai familiarizaţi. Anunţul, al aceloraşi avocaţi, arată că situaţia jucătoarei este departe de a fi soluţionată şi că Rusia nu intenţionează să fie miloasă, după arestarea din februarie, petrecută pe aeroportul din Moscova şi după 140 de zile de arest preventiv.

Jucătoarea de baschet a fost acuzată că deţinea ulei de haşiş în bagaj, iar un tribunal din Moscova a cerut o pedeapsă de 9 ani de închisoare în august (confirmată în octombrie) şi a aplicat o amendă de aproximativ 16.000 de euro.

„Încă aşteptăm să ne sesizeze ceva oficial sau măcar să fie informaţi despre caz”, au declarat avocaţii Ambasadei SUA. Acum, transferul poate sugera că un proces împotriva ei poate începe în câteva zile, din moment ce coloniile penale erau folosite încă de pe vremea Uniunii Sovietice pentru relocarea prizonierilor care urmau să fie judecaţi în curând.

Vedeta în vârstă de 32 de ani a echipei naţionale, cu care a câştigat două medalii de aur la Jocurile Olimpice, activistă a comunităţii LGBTQ+, a fost oprită când trebuia să ajungă la echipa rusă din Ekaterinburg. Jucătoarea şi-a recunoscut în mod repetat culpa, definind conţinutul bagajelor sale drept o neglijenţă comisă fără intenţie.

În momentul de faţă, nimeni nu poate comunica cu ea, dar, aşa cum se întâmplă în general în aceste cazuri, odată cu sosirea în colonia penală, va cunoaşte avocaţii şi se poate întâlni cu cei din familie şi cu oficiali americani.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici