Băsescu a transmis condoleanţe preşedintelui Turciei, în urma accidentului minier din Manisa

Preşedintele Traian Băsescu a transmis miercuri un mesaj de condoleanţe preşedintelui turc Abdullah Gül, în urma tragicului accident minier care a avut loc în provincia Manisa, exprimându-şi solidaritatea cu poporul turc.

86 afișări
Imaginea articolului Băsescu a transmis condoleanţe preşedintelui Turciei, în urma accidentului minier din Manisa

Traian Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Am aflat, cu profundă tristeţe, vestea tragicului accident minier care a avut loc în estul Turciei, la Soma, în provincia Manisa. Doresc să exprim, în numele meu personal şi al poporului român, solidaritatea cu poporul turc, cu autorităţile din Turcia şi, mai ales, doresc să transmit un mesaj de condoleanţe familiilor îndurerate ale victimelor. Pierderile de vieţi omeneşti sunt printre cele mai grele încercări care afectează o comunitate şi am speranţa că operaţiunile de salvare vor continua şi vor avea succes", se arată în mesajul transmis de preşedintele României omologului său turc.

Preşedintele Traian Băsescu îl asigură pe preşedintele Republicii Turcia de "întregul sprijin al României şi de profunda noastră compasiune".

"Vă rog să primiţi, stimate domnule Preşedinte, asigurarea întregii mele consideraţii", afirmă Traian Băsescu în finalul mesajului de condoleanţe.

Cel puţin 201 persoane au murit şi alte câteva sute au rămas blocate în subteran în urma unei explozii produse într-o mină de cărbune din vestul Turciei, a anunţat miercuri ministrul turc al Energiei, relatează AFP.

Un număr de "201 angajaţi au murit", a declarat ministrul Energiei Taner Yildiz, subliniind că bilanţul riscă să crească.

"Intrăm într-o fază mai critică. Pe măsură ce timpul se scurge, ne apropiem cu paşi mari de un deznodământ nefavorabil", a avertizat ministrul.

În total, în mina din provincia Manisa (vest) se aflau 787 angajaţi în momentul exploziei, produse marţi seara, iar câteva sute dintre ei sunt în continuare blocaţi în subteran, a anunţat ministrul Taner Yildiz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici