Bashar al-Assad: Terorismul va afecta ţările occidentale care l-au propagat

Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, avertizează că "terorismul" va afecta ţările occidentale care au susţinut acest fenoment în Siria şi în restul Orientului Mijlociu.

904 afișări
Imaginea articolului Bashar al-Assad: Terorismul va afecta ţările occidentale care l-au propagat

Bashar al-Assad: Terorismul va afecta ţările occidentale care l-au propagat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Occidentul şi ţările care susţin extremismul şi terorismul în Siria şi în regiune trebuie să înţeleagă că această ameninţare va atinge pe toată lumea, în principal ţările care au susţinut terorismul şi i-au permis să se dezvolte", a spus al-Assad.

Regimul de la Damasc îi consideră "terorişti" pe insurgenţii care luptă în Siria de trei ani.

Bashar al-Assad acuză ţările occidentale, Turcia şi statele din Golful Persic de finanţarea rebeliunii din Siria.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilanţul conflictului depăşeşte, potrivit estimărilor, 160.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici