Bătrân elveţian spitalizat după ce a fost împins de o cerşetoare nemulţumită de suma primită

Doi cetăţeni români au fost reţinuţi marţi, în Elveţia, pentru provocare de leziuni corporale minore, leziuni corporale grave din neglijenţă şi pentru infracţiuni în virtutea Legii privind străinii, relatează Le Matin în ediţia electronică de miercuri.

278 afișări
Imaginea articolului Bătrân elveţian spitalizat după ce a fost împins de o cerşetoare nemulţumită de suma primită

Bătrân elveţian spitalizat după ce a fost împins de o cerşetoare nemulţumită de suma primită (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Un bărbat elveţian născut în 1925 a fost agresat luni dimineaţa de către o cerşetoare nemulţumită de suma de bani pe care acesta i-a dat-o şi a fost internat în spital cu răni la nivelul feţei. El a fost însoţit de o cunoştinţă, scrie Le Matin.

Poliţişti s-au deplasat marţi după-amiaza la spital pentru a interoga victima. Bărbatul le-a declarat că alerga împreună cu antreprenoarea sa şi că s-a împiedicat de ceva. Întrebat despre prezenţa unei cerşetoare, bătrânul a vorbit despre o femeie amabilă căreia îi dădea frecvent bani, dar a precizat că aceasta nu era prezentă şi că el este de vină de producerea accidentului, refuzând să depună plângere.

Conctactată de către anchetatori, însoţitoarea victimei, care a semnalat faptele la poliţie în ziua precedentă, s-a prezentat la post, unde a povestit ceea ce s-a întâmplat. Potrivit martorei, ea îl însoţea pe bătrân la o plimbare matinală, în timp ce o cerşetoare s-a apropiat şi a cerut bani. Victima i-a dat o monedă, însă cerşetoarea a cerut mai multe. Fiind refuzată, l-a împins de umăr şi a fugit împreună cu un tânăr aflat în apropiere.

Poliţiştii s-au întors la spital, unde au încercat să-l interogheze din nou pe bătrân, fără succes însă, deoarece acesta nu a dorit să discute cu agenţii de poliţie.

Cu toate acestea, părăsind spitalul, atenţia celor din urmă a fost atrasă de un cuplu de cerşetori care se aflau la intrarea principală. Cuplul a fost recunoscut de către martoră şi a fost condus la postul de poliţie.

Potrivit inculpatei, născută în 1977, bătrânul s-a împiedicat şi a căzut singur. Ea şi-a motivat gestul de a fugi de la faţa locului prin frica de a fi acuzată de lucruri pe care nu le-a comis.

La rândul său, inculpatul, născut în 1989, a recunoscut că se afla la câţiva metri de locul unde a căzut victima, care i-a dat bani inculpatei, înainte să cadă.

Atât inculpata, cât şi inculpatul, ambii originari din România, au recunoscut că se află în Elveţia cu scopul de a cerşi, cel din urmă folosind un baston pentru a stârni mila trecătorilor.

Cei doi au fost puşi la dispoziţia Ministerului Public.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici