Beata Szydlo, nominalizată de PiS pentru funcţia de premier al Poloniei

Partidul Lege şi Justiţie (PiS) care a câştigat alegerile generale de duminică din Polonia a nominalizat-o pe Beata Szydlo, vicepreşedintele formaţiunii politice, pentru funcţia de prim-ministru, informează site-ul agenţiei de presă AFP.

218 afișări
Imaginea articolului Beata Szydlo, nominalizată de PiS pentru funcţia de premier al Poloniei

Beata Szydlo, nominalizată de PiS pentru funcţia de premier al Poloniei (Imagine: Facebook)

"Beata Szydlo este candidata noastră pentru funcţia de prim-ministru", a anunţat Elzbieta Wilk, purtător de cuvânt al PiS, citată de agenţia de presă PAP. Wilk a explicat că anunţul a fost făcut pentru a pune capăt speculaţiilor privitoare la candidatul nominalizat de PiS pentru postul de premier al Poloniei.

Presa poloneză l-a indicat pe Jaroslaw Kaczynski, liderul PiS, ca posibil candidat pentru funcţia de prim-ministru, după ce partidul a câştigat majoritatea locurilor din Camera Inferioară a Parlamentului în urma alegerilor generale organizate duminică în Polonia. Printre candidaţii numiţi de presă s-a aflat şi economistul Piotr Glinki, care mai fusese nominalizat pentru acest post anterior.

În luna iunie, Kaczynski a propus-o pe Szydlo, în vârstă de 52 de ani, drept şef de guvern în cazul în care PiS va câştiga alegerile din 25 octombrie, după ce a condus campania prezidenţială de succes a policianului Andrzej Duda, care ocupă funcţia de preşedinte al Poloniei din august 2015.

În urma alegerilor de duminică, Partidul Lege şi Justiţie a câştigat 235 din cele 460 de mandate din Parlamentul polonez, ceea ce îi oferă posibilitatea de a guverna singur, având asfel control asupra Camerei Reprezentanţilor şi Preşedinţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici