Beijingul critică acţiunile "greşite" ale SUA în legătură cu Tawian şi Marea Chinei de Sud

Acţiunile "greşite" ale Statelor Unite în legătură cu situaţia Taiwanului, misiunile navale americane în Marea Chinei de Sud şi amplasarea unui sistem antibalistic în Coreea de Sud au un impact major, negativ asupra încrederii între Beijing şi Washington, a declarat un oficial militar chinez.

521 afișări
Imaginea articolului Beijingul critică acţiunile "greşite" ale SUA în legătură cu Tawian şi Marea Chinei de Sud

Beijingul critică acţiunile "greşite" ale SUA în legătură cu Tawian şi Marea Chinei de Sud

Fan Changlong, vicepreşedinte al Comisiei Militare Centrale, i-a spus lui Joseph Dunford, şeful Statului Major Interarme al SUA, că mecanismul de încredere reciprocă între forţele militare ale celor două state continuă să se îmbunătăţească, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

"Dar acţiunile greşite în privinţa chestiunii Taiwanului, desfăşurarea de către Statele Unite a sistemului THAAD în jurul Chinei, activităţile navelor şi aeronavelor americane în Marea Chinei de Sud, supravegherea de către Statele Unite a apelor şi spaţiului aerian din jurul Chinei au o influenţă majoră, negativă asupra legăturilor militare bilaterale şi încrederii reciproce", a declarat Fan.

Washingtonul afirmă că sistemul antibalistic THAAD a fost desfăşurat în Coreea de Sud ca reacţie la ameninţările regimului de la Phenian.

Pe de altă parte, China afirmă că sistemul afectează propria securitate din cauza radarului performant.

În cadrul unei întrevederi separate, preşedintele chinez Xi Jinping i-a spus lui Dunford a subliniat importanţa unor relaţii constructive între forţele armate ale celor două ţări.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici