Belarus: fiul rivalului politic al preşedintelui Lukaşenko, condamnat la opt ani de închisoare

Un tribunal din Belarus l-a condamnat la opt ani de închisoare pe fiul unui fost concurent la alegerile prezidenţiale al preşedintelui Alexander Lukaşenko.

422 afișări
Imaginea articolului Belarus: fiul rivalului politic al preşedintelui Lukaşenko, condamnat la opt ani de închisoare

Belarus: fiul rivalului politic al preşedintelui Lukaşenko, condamnat la opt ani de închisoare

Eduard Babariko a fost găsit vinovat de evaziune fiscală şi de „complicitate la incitare la discordie socială şi ostilitate" într-un proces care a început în luna mai, la aproape trei ani după ce a fost arestat. Babariko a pledat nevinovat, potrivit Reuters.

Babariko a fost reţinut în iunie 2020, alături de tatăl său Viktor, un bancher şi filantrop cunoscut. La acea vreme, tatăl era considerat principalul rival electoral al lui Alexander Lukaşenko, care conduce Belarusul din 1994. Tânărul a condus campania electorală a tatălui său.

Lukaşenko a obţinut o victorie zdrobitoare în alegerile prezidenţiale două luni mai târziu, declanşând cele mai mari proteste din istoria modernă a Belarusului. El a respins acuzaţiile de fraudă electorală.

Viktor Babariko a fost condamnat în 2021 la 14 ani de închisoare pentru acuzaţii de corupţie pe care le-a negat. Condamnarea a fost criticată de statele din Occident şi de opoziţia belarusă, ale cărei figuri importante sunt în exil sau în închisoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
belarus,
condamnare,
fiu

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici