Polonia va construi fortificaţii la frontiera de est, afirmă premierul Tusk

  • Polonia va începe să lucreze la consolidarea întregii frontiere estice, a declarat premierul Donald Tusk.
  • Legat de costuri, Tusk a spus că ”atunci când este vorba de securitatea Poloniei nu vor exista limite”.
1034 afișări
Imaginea articolului Polonia va construi fortificaţii la frontiera de est, afirmă premierul Tusk

Polonia va construi fortificaţii la frontiera de est, afirmă premierul Tusk

Premierul polonez Donald Tusk a declarat sâmbătă că Polonia începe să lucreze la consolidarea întregii frontiere estice, în timp ce ţara se confruntă cu ceea ce el a numit un "război hibrid" legat de migraţia ilegală din Belarus.

Tusk nu a oferit detalii despre acţiunile planificate şi nici despre eventualele fonduri care vor fi alocate, dar a declarat că atunci când este vorba de securitatea Poloniei nu vor exista limite.

"Graniţa dintre Polonia şi Belarus este un loc unic din cauza presiunii migraţiei ilegale. De fapt, avem de-a face cu un război hibrid care progresează", a declarat premierul polonez, potrivit Reuters.

"Vreau să nu existe niciun dubiu aici - o ţară cu intenţii din ce în ce mai agresive faţă de Polonia, cum ar fi Belarus, îndeamnă la această practică la graniţa poloneză", a spus Tusk.

Poliţia de frontieră poloneză spune că în prezent există o medie de 300 de încercări de trecere ilegală pe zi a frontierei din Belarus.

Relaţiile dintre cei doi vecini au fost tensionate şi mai mult de invazia Rusiei în Ucraina.

Guvernul anterior a construit un gard la graniţa dintre Polonia şi Belarus, lung de peste 180 km şi înalt de 5,5 metri, pentru a se proteja împotriva migraţiei ilegale. Acesta este completat de un sistem de camere şi senzori care monitorizează frontiera.

Tusk a declarat că noile fortificaţii vor fi de-a lungul "întregii frontiere estice", pe lângă Ucraina şi Rusia, dar nu a oferit detalii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici