Ben Ali şi Hosni Mubarak, vizaţi de anchete judiciare în Franţa pentru spălare de bani

Parchetul din Paris a anunţat vineri că a deschis două anchete judiciare pentru spălare de bani în bandă organizată, dintre care una îl vizează pe fostul preşedinte tunisian Zine El Abidine Ben Ali, iar cealaltă pe fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak.

108 afișări
Imaginea articolului Ben Ali şi Hosni Mubarak, vizaţi de anchete judiciare în Franţa pentru spălare de bani

Ben Ali şi Hosni Mubarak, vizaţi de anchete judiciare în Franţa pentru spălare de bani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele două anchete judiciare, referitoare la bunurile deţinute în Franţa de cei doi foşti lideri, au fost demarate la 14 iunie, a precizat Parchetul.

Două organizaţii neguvernamentale, Sherpa şi Transparence International France, au depus la începutul lui iunie o plângere la Paris împotriva fostului preşedinte tunisian Ben Ali şi a anturajului său, pentru a obţine desemnarea unui judector de instrucţie.

Sherpa, Transparency International şi Comisia arabă pentru drepturile omului au depus plângere încă de la 19 ianuarie împotriva lui Zine El Abidine Ben Ali şi a anturajului său, la câteva zile după fuga sa în Arabia Saudită.

Parchetul din Paris a deschis câteva zile mai târziu o anchetă preliminară pentru a identifica originea bunurilor deţinute în Franţa de fostul preşedinte, încredinţată Oficiului central pentru combaterea marilor infracţiuni financiare (OCRGDF) şi secţiei împotriva spălării banilor a Ministerului Economiei, Tracfin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici