Benjamin Netanyahu: Asaltul terestru este esenţial pentru atacarea tunelurilor palestiniene

Operaţiunea militară terestră israeliană lansată în Fâşia Gaza este esenţială pentru "atacarea" tunelurilor Hamas, bombardamentele fiind insuficiente, a declarat vineri premierul Benjamin Netanyahu.

244 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu: Asaltul terestru este esenţial pentru atacarea tunelurilor palestiniene

Benjamin Netanyahu (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Nu este posibil să se rezolve (problema) tunelurilor doar din aer, militarii noştri fac acest lucru şi terestru", a declarat el în deschiderea unei reuniuni a Guvernului.

"Tsahal (armata) operează împotriva Hamas şi a altor organizaţii teroriste din Fâşia Gaza de pe mare, aer şi acum de pe uscat. Operaţiunea terestră lansată de forţele noastre ieri (joi) seara urmăreşte să lovească tunelurile terorii care merg din Gaza până în Israel", a adăugat premierul.

El a consiedrat că acest tuneluri subterane au ca scop un "atac masiv" împotriva civililor israelieni.

Potrivit lui, asalatul nu are "o garanţie de succes de 100 la sută" dar este necesar, Israelul neavând alternative.

Tunelurile vizate de armată au fost săpate din Gaza către Israel pentru a transporta arme, pentru asamblarea lansatoarelor de rachetă şi unele pentru a pătrunde pe teritoriul israelian. Autorităţile au declarat că au dejucat o astfel de infiltrare joi dimineaţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici