Israelul va intensifica operaţiunile militare în Fâşia Gaza, anunţă Benjamin Netanyahu

Israelul este nevoit să extindă şi să intensifice operaţiunile militare în Fâşia Gaza, în contextul în care mişcarea islamistă Hamas respinge armistiţiul, afirmă premierul Benjamin Netanyahu, citat de AFP.

1128 afișări
Imaginea articolului Israelul va intensifica operaţiunile militare în Fâşia Gaza, anunţă Benjamin Netanyahu

Israelul va intensifica operaţiunile militare în Fâşia Gaza, anunţă Benjamin Netanyahu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O soluţie diplomatică ar fi fost mai bună, iar noi am încercat să adoptăm această opţiune prin acceptarea propunerii de armistiţiu făcută de Egipt", a spus Netanyahu.

"Dar Hamas nu ne-a lăsat altă opţiune decât să extindem şi să intensificăm campania militară", a subliniat Netanyahu.

Un civil israelian a murit, marţi după-amiază, după ce a fost rănit într-un atac cu rachetă la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, Cabinetul israelian de securitate urmând să se reunească la ora 21.00 pentru a stabili extinderea operaţiunilor militare împotriva Hamas.

Este vorba de primul deces înregistrat în Israel după lansarea operaţiunii antipalestiniene Protective Edge (Limita Protectoare).

Bilanţul raidurilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza este de cel puţin 192 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici