Berlusconi neagă că ar avea vreo intenţie să demisioneze

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a negat categoric sâmbătă seara că ar avea vreo intenţie să demisioneze, ironizând Guvernele italiene de după război, care nu au durat decât "11 luni în medie".

109 afișări
Imaginea articolului Berlusconi neagă că ar avea vreo intenţie să demisioneze

Silvio Berlusconi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt dezolat că trebuie să-i dezamăgesc pe nostalgicii Primei Republici când Guvernele durau în medie 11 luni", a afirmat într-un comunicat premierul italian.

Conform lui Berlusconi, în vârstă de 75 de ani, "palatele romane sunt pline de zvonuri şi bârfe pe un subiect: demisia acestui Guvern". El a subliniat însă că nu se gândeşte la acest lucru nici măcar un minut, din cauza simţului "responsabilităţii faţă de alegători şi ţară".

Acest simţ al responsabilităţii "ne impune ca Guvern să continuăm bătălia (...) pe care o ducem într-un moment dificil de criză", a adăugat el.

Intervenind prin telefon la un congres al simpatizanţilor formaţiunii sale PDL, Berlusconi a dat asigurări că Guvernul său "continuă să deţină majoritatea în Parlament". "Lucrez foarte activ pentru ţară şi voi continua să o fac", a precizat el.

Premierul a repetat că "Italia este cea care a cerut intervenţia Fondului Monetar Internaţional", chemat să "certifice" aplicarea de către Italia a angajamentelor bugetare şi a reformelor economice. "Nu este vorba în nici un caz despre o punere sub tutelă", a subliniat el.

Liderul Partidului Democrat, principala forţă a opoziţiei de centru-stânga, Pier Luigi Bersani, a făcut apel din nou la demisia lui Berlusconi, sâmbătă, în cursul unui miting la Roma. "Berlusconi trebuie să plece acasă", a afirmat el.

Bersani a promis că va "restitui Italiei rangul pe care l-a pierdut", într-o aluzie la monitorizarea specială a Uniunii Europene şi FMI asupra angajamentelor bugetare şi reformelor italiene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici