Berlusconi susţine că Angelino Alfano este candidatul coaliţiei sale la funcţia de premier

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a declarat marţi că Angelino Alfano, secretarul formaţiunii sale, Partidul Libertăţii (PdL), va fi viitorul premier dacă centrul-dreapta va câştiga alegerile din februarie, relatează Ansa, în pagina electronică.

94 afișări
Imaginea articolului Berlusconi susţine că Angelino Alfano este candidatul coaliţiei sale la funcţia de premier

Silvio Berlusconi susţine că Angelino Alfano este candidatul coaliţiei sale la funcţia de premier (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Berlusconi, care conduce campania taberei de centru-dreapta, afirmase anterior că decizia cu privire la cine va conduce Guvernul va fi luată de coaliţie după alegeri, în cazul în care aceasta va câştiga.

În această lună, PdL a ajuns la un acord pentru refacerea alianţei cu Liga Nordului, în care se precizează că Berlusconi nu va deveni premier în caz de victorie. El a declarat că i-ar plăcea să fie ministru al Economiei.

"Candidatul nostru la funcţia de premier, dacă vom câştiga, lucru de care sunt sigur, este Alfano şi Liga este de acord", a declarat Berlusconi pentru postul de televiziune La7.

Maroni, care a câştigat susţinerea PdL pentru a deveni guvernator al Lombardiei graţie acestui pact electoral, declarase anterior că el îl preferă pe fostul ministru al Economiei Giulio Tremonti lui Alfano.

Tremonti a părăsit recent PdL pentru a forma propriul partid, care are relaţii strânse cu Liga Nordului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici