Alegeri în Italia: Coaliţia lui Monti, pe locul patru. Partidul lui Berlusconi pe locul doi

Coaliţia partidelor conduse de şeful Guvernului italian în exerciţiu Mario Monti ocupă locul al patrulea în intenţiile de vot înaintea alegerilor legislative din februarie, potrivit unui sondaj publicat vineri.

296 afișări
Imaginea articolului Alegeri în Italia: Coaliţia lui Monti, pe locul patru. Partidul lui Berlusconi pe locul doi

Alegeri în Italia: Coaliţia lui Monti, pe locul patru. Partidul lui Berlusconi pe locul doi

Partidul Democrat (PD), principala formaţiune a stângii italiene, este creditat cu 35,3 la sută din intenţiile de vot în vederea alegerilor din 24 şi 25 februarie, fiind urmat de Poporul Libertăţii (PdL), partidul lui Silvio Berlusconi, care obţine 19,5 la sută, potrivit acestui sondaj realizat de institutul Tecne pentru postul de televiziune Sky Italia.

Mişcarea Cinci Stele (M5S) a fostului actor şi blogger populist Beppe Grillo se află pe locul al treilea, cu 16 la sută din intenţiile de vot.

Cele trei formaţiuni politice care îl susţin pe Mario Monti obţin împreună 12 la sută din intenţiile de vot, iar dintre acestea, Lista Monti, o mişcare creată recent şi formată din antreprenori, lideri polici şi reprezentanţi ai societăţii civile, dispune de 6 la sută din intenţiile de vot.

Potrivit analiştilor italieni, Mario Monti ar putea să se alieze cu PD dacă acesta nu va reuşi să obţină majoritatea în cele două camere ale Parlamentului.

Sondajul a fost realizat la 29 decembrie pe un eşantion de 600 de persoane şi are o marjă de eroare de 4 la sută, potrivit Tecne.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici